pátek 12. dubna 2013

Evino rizoto na druhou


0,5 kg rýže, 4 ks kuřecích prsou, 400 g sterilovaného hrášku, 200 g sterilovaných krájených žampionů, 400 g nastrouhaného sýra – eidam 30%, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 200 g ovesných vloček, 300 g nastrouhané mrkve
Nejprve uvaříme rýži – cca 20 minut, nesolenou, bez oleje. Uvařenou rýži rozdělíme do dvou misek. Do jedné větší mísy dáme 2/3 rýže, osolíme, opepříme, kápneme olivový olej a přidáme hrášek, žampióny a uvařené kuřecí maso které předem nakrájíme na kostičky. Promícháme, dáme na talíř a posypeme sýrem. Do druhé misky dáme rýži, najemno nakrájené kuřecí masíčko, nastrouhanou mrkev a vločky. Nesolíme nepepříme, promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat