sobota 13. dubna 2013

Hunkar Begendi


lilková kaše: 10 baklažánů, 1 citrón, 4 lžíce másla, 200 ml mléka, 2 lžíce mouky, sůl, šálek strouhaného sýra,
masová směs: jehněčí maso na malé kousky, 4 lžíce másla, cibule, rajčata a 1 lžička protlaku, papriky, 1 lžíce mouky, česnek, voda, sůl, pepř, tymián,
Baklažány opečeme nebo ogrilujeme ve slupce do měkka, sloupneme a rozmačkáme na kaši. Připravíme si jíšku, přidáme baklažány a naředíme mlékem do konzistence cca jako bramborová kaše. Servírujeme s masovou směsí (doměkka podusit cibuli, papriky, rajčata a maso na malé kousky), správně se podává tak že na talíř nandáme baklažánovou kaši, vprostřed uděláme důlek a ten vyplníme masovou směsí.

Žádné komentáře:

Okomentovat