pátek 12. dubna 2013

Hurvinková sekana z čočky


2 lžíce olivového oleje, 2 utřené stroužky česneku, 1 nasekaná větší cibule, 2 stonky řapíkovatého celeru, nasekaného nadrobno, 100 g strouhanky (lepší celozrnná), 200 g uvařené a okapané čočky, 200 g na drobno nasekaných ořechů (nejlépe vlašských), ½ lžičky soli, mletý pepř, 2 lžičky italského koření, či směsi bylinek, ¼ lžičky chilli koření, 4 lžíce sekané petrželky, 2 rozšlehaná vejce, 100 g čedaru, 150 ml rajského protlaku, 20 g změklého másla, 100 g žampionů, nakrájených na plátky
Troubu předehřejeme na 190 °C. V kastrolku rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a celer do měkka. Zeleninu v míse smícháme s čočkou, ořechy, strouhankou, solí, pepřem, kořením, chilli kořením, petrželkou, vejci, sýrem a rajským protlakem. Formu o rozměrech cca. 23×12 cm vyložíme po stranách papírem na pečení. Dno vymažeme máslem, naskládáme na něj houby a zakryjeme je směsí. Pečeme cca. hodinu a 20 min. Hotové jídlo opatrně vyklopíme na podnos. Odstraníme papír a podáváme buď se zel. salátem, nebo s brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat