sobota 13. dubna 2013

Zeleninové bramboráčky

500 g cukety ,2 větší karotky, 2 vejce, 1 lžíce vegety, špetkuamletého pepře, 100 ml mléka, 250 g hladké mouky, 1 hlávkový salát, 100 g rajčátek, olej na smažení, špetku muškátového květu, 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, majoránka a strouhanka
Cuketu omyjeme a okrájíme ( mladé plody můžeme použít i se slupkou ). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k  nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat