čtvrtek 21. července 2016

Bramborová buchta

30 dkg vařených brambor, 1/2 kg hrubé mouky, 1/2 l mléka, 1 kostka droždí, 3 vejce, 6 - 8 stroužků česneku, 1 dl oleje, majoránka, sůl, salám nebo uzené maso
Droždí dáme do vlažného mléka. Do misky nastrouháme nebo prolisujeme vařené brambory, přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme kváskem a dobře těsto promícháme. Majoránku a sůl přidáváme dle chuti. Těsto pak vylijeme do vymaštěného pekáče vysypaného strouhankou a necháme 30 - 35 minut v teple kynout. Poté pečeme 45 minut při teplotě 180 - 190° C. Já osobně dávám do těsta hrst majoránky, nechávám kynout v troubě zapnuté na minimum cca 50° C a poté nastavuji teplotu na pečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat