středa 24. srpna 2016

Afrika řezy

Banánovo-mrkvové těsto: 200 g cukru., 250 ml oleje., 3 vejce., 200 g polohrubé mouky., 1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva., 1 KL Jedlé sody., 2 KL mleté skořice., 125 g jemně strouhané mrkve (cca 1,5 mrkve)., 125 g rozmačkaného banánu (cca 1 banán)., 50 g nastrouhaných ořechů.,
Krém: 100 g měkkého másla., 100 g moučkového cukru., 250 g měkkého tvarohu., 1 bal Vanilínového cukru.,
Na posypání: 3-4 PL mletých ořechů.,
1. Cukr, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a oříšky. Mouku smíchanou s ostatními surovinami dáme do mísy s rozmíchanými vejci a přidáme rozmačkaný banán a nastrouhanou mrkev. Vymícháme hladké těsto.
2. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu (cca 26 x 36 cm) a stěrkou ho rozetřeme do rohů. Dáme péct do předehřáté trouby při teplotě cca 175 °C po dobu asi 40-45 minut.
3. Po upečení necháme korpus vychladnout.
4. Krém: měkké máslo vyšleháme s cukrem, vanilínovým cukrem a tvarohem do hladkého krému. Krém natřeme na moučník a posypeme strouhanými ořechy. Moučník uchováváme do podávání v chladu. Servírujeme jako řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat