sobota 27. srpna 2016

Borůvková bublanina

4 lžíce másla, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 šálek mléka, 30 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 300 g borůvek, tuk a mouka na vysypání plechu, cukr a vanilkový cukr na posypání
Máslo šlehačem utřeme s cukrem a žloutky. Do utřené hmoty vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby zředíme mlékem. Do připraveného těsta zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Připravené těsto rozestřeme do tukem vymaštěného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem, poklademe borůvkami obalenými v mouce a zvolna upečeme v předehřáté troubě. Upečenou bublaninu posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a nakrájíme na dílky.

Žádné komentáře:

Okomentovat