středa 24. srpna 2016

Bublanina s ovocem

120 g tuku., 200 g moučkového cukru., 5 vajec., 170 g polohrubé mouky., rovná lžička kypřicího prášku do pečiva., lžička vanilínového cukru., asi 500 g ovoce (meruňky., višně., třešně., broskve., švestky., apod.).,
Změklou heru utřeme s polovinou dávky cukru do jemné pěny, postupně vmícháme žloutky a napěníme. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbývající cukr a vanilínový cukr, ušleháme dohusta a lehce vmícháme do žloutkové pěny současně s moukou prosátou s kypřicím práškem. Těsto rozetřeme do vymaštěného, hrubou moukou vysypaného pekáče (29 x 29 cm), poklademe omytým ovocem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (200° C).
 

Žádné komentáře:

Okomentovat