středa 24. srpna 2016

Dýňový džús

Na 12 litrů: 3,5 kg dýně, 1,2 kg cukru, lžící kyseliny citronové, 6 citronů, 1 l citronového sirupu
Dýní očistíme, nakrájíme na čtvrtky, lžící odstraníme měkké částí a semena. Potom dýní oloupeme a pokrájíme na kostky nebo plátky. Kousky dýně promícháme s cukrem a lžící kyseliny citronové a necháme na chladném místě odležet den. Druhý den omyjeme a oloupeme 3 citrony, rozkrájíme je a spolu s odleželou dýní uvaříme doměkka. Potom směs propasírujeme přes síto. Ovocnou dřeň rozmixujeme se šťávou vymačkanou ze zbývajících citronů. Nakonec přidáme citronový ovocit nebo sirup a zředíme zhruba deseti litry převařené vody. Hotový džus nalijeme do důkladně vymytých lahví a uzavřeme. Pokud džus nebudeme ihned konzumovat sterilujeme ho 20 minut při teplotě 85 stupňů.
Příprava 100 minut, 1 l 730 kcal
 

Žádné komentáře:

Okomentovat