neděle 21. srpna 2016

Fazole s kuřecím masem

Pro 4 osoby: 75 červených, strakatých a bílých fazolí a cizrny, 2 kuřecí řízky, 2 pórky, lžíci oleje, sůl, kayenský pepř, 2 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 500 ml sterilizovaných rajčat, 2 lžíce vinného octa
Všechny fazole a cizrnu důkladně propláchneme a namočíme přes noc do zhruba 1 l studené vody. Druhý den opláchneme kuřecí řízky a dobře je osušíme. Oba pórky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky. V kastrole rozehřejeme olej. Kuřecí řízky na něm z každé strany přibližně 5 minut opékáme. Nakonec maso osolíme, okořeníme kayenským pepřem a vyjmeme. Potom ve výpeku krátce orestujeme špalíčky pórku. Přidáme fazole i s vodou a vaříme přikryté pokličkou přibližně 60 minut. Chilli papričky očistíme, omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Rajčata dáme okapat. Česnek oloupeme a najemno posekáme nebo prolisujeme. Asi po 30 minutách přidáme k fazolím chilli, česnek a na kousky pokrájená okapaná rajčata. Dochutíme vinným octem, soli a trochou pepře. Kuřecí řízky nakrájíme na kousky a 5 minut před dovařením vložíme do kastrolu.
Příprava 75 minut, 1 porce 450 kcal
 

Žádné komentáře:

Okomentovat