sobota 27. srpna 2016

Jahodové bowle

Pro 10 osob: 500 g zahradních jahod, 10 lístků meduňky, 360 g zakysané smetany, jahodový likér, láhev suchého bílého vína, ½ balení vanilinového cukru, šťáva z citronu, 2 lahve vychlazeného sektu
Jahody omyjeme a necháme okapat v sítu. Menší plody rozpůlíme, větší rozčtvrtíme nebo rozkrojíme a osminky a vložíme do nádoby na bowli. Lístky meduňky omyjeme a necháme dobře oschnout na papírovém ubrousku. K jahodám přidáme zakysanou smetanu, bílé víno, případně jahodový likér, dále vanilinový cukr, lístky meduňky a citronovou šťávu a opatrně promícháme. Bowli uložíme nejméně na 60 minut do chladničky. Krátce před podáváním dolijeme 2 lahvemi dobře vychlazeného sektu. Nádobu na bowli můžeme ozdobit květy a podávat na ledu, aby nápoj zůstal chladný.
Příprava 20 minut, chlazení nejméně 60 minut, na osobu 280 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat