pondělí 22. srpna 2016

Koktejlové špízy

Pro 8 osob si připravíme – 16 nožiček koktejlových párků., 4 nožičky bavorské klobásy., 100 g anglické slaniny., 2 barevné kapie., olej., kadeřavou petrželku na ozdobení.,
Koktejlovým párkům odkrojíme špičky a z každé strany je nakrojíme asi cm do kříže. Každou nožičku bavorské klobásky obalíme plátkem anglické slaniny a ostrým nožem rozkrájíme na kolečka asi cm silná. Kapie rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na silnější proužky. Na párátka napichujeme vždy jednu nožičku párku, jedno nebo dvě kolečka klobásky obalené slaninou, opět párek a konec uzavřeme dvěma různobarevnými proužky kapie.Zbyde-li několik kousků kapie, odložíme si je stranou na ozdobení. Na pánvi rozehřejeme olej a špízky na něm ze všech stran opékáme zhruba 2 minuty. Podáváme ozdobené kadeřavou petrželkou.
Doba přípravy přibližně 40 minut., porce zhruba 1045 kJ / 250 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat