pondělí 29. srpna 2016

Marcipánový koláč s meruňkami

Na 10 kousků: 600 g zralých meruněk, 200 g másla, 250 g cukru krupice, sáček vanilkového cukru, 100 g marcipánové hmoty, 2 vejce a sůl, 100 g nastrouhaných mandlí, 250 g hladké mouky, lžičku prášku do pečiva, kůru z citronu, lžičku mleté skořice, lžičku moučkového cukru, tuk na vymazání formy
Meruňky spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme pecky. Na marcipán smísíme 50 g oloupaných, nastrouhaných mandlí, 50 g moučkového cukru a půl bílku. Máslo, cukr, sůl, vanilkový cukr a marcipánovou hmotu utřeme do pěny, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, skořici, mandle a citronovou kůru. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažeme tukem. Dáme do ní 2/3 těsta, které poklademe meruňkami. Stříkací sáček s hvězdicovou trubičkou naplníme zbylým těstem a vytvoříme na meruňkách stejnoměrnou mřížku. Pečeme v předehřáté troubě hodinu. Po ½ hodině přikryjeme formu pergamenem. Upečený koláč necháme vychladnout a nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Příprava 1 ¼ hodiny, 1 kousek 310 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat