čtvrtek 11. srpna 2016

Meruňkové knedlíky s omáčkou

Pro 4 osoby: 1 kg moučných brambor, 40 půlek kompotovaných meruněk, 100 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 3 lžíce másla, lžičku soli, mouku na pomoučení válu, 20 kostek cukru, 100 g strouhanky, lžící pískového cukru, lžící moučkového cukru
Brambory vaříme ve slupce 25 minut. Meruňky necháme okapat. Brambory oloupeme a ještě horké prolisujeme. Přidáme mouku, žloutky, lžící másla, sůl a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu vytvoříme z těsta váleček, který nakrájíme na 20 kousků. Do každého kousku uděláme důlek, dovnitř vložíme 2 půlky meruněk a mezi ně kostku cukru. Meruňky zabalíme do těsta a rukou zakulatíme. Knedlíky vkládáme po porcích do vroucí vody a vaříme 8-10 minut. Rozehřejeme zbylý tuk a dozlatova v něm osmahneme strouhanku a rozpustíme pískový cukr. Knedlíky necháme okapat, pak je obalíme v osmažené sladké strouhance a na míse posypeme moučkovým cukrem. Skvělou přílohou je teplá meruňková či vanilková omáčka.
Příprava 1 ½ hodiny, 1 Porce 660 kcal  


Žádné komentáře:

Okomentovat