sobota 27. srpna 2016

Opékánky s klobásou

Pro 1 osobu: 250 g středně velkých brambor, 2 naťové cibulky nebo 2 malé pórky, 80 g česnekové klobásy nebo kabanosu, stroužek česneku, lžící oleje, sůl, čerstvě mletý černý pepř, sladkou papriku
Brambory omyjeme, osušíme a podélně rozčtvrtíme. Omyté cibulky nakrájíme na čtvrtiny, česnek utřeme. Klobásu nakrájíme na kolečka. Lístečky rozmarýnu otrháme. Na oleji brambory za stálého obracení 10 minut opékáme. Pak ochutíme solí, pepřem, paprikou, rozmarýnem, česnekem a přidáme klobásu i cibulky. Asi 5 minut opékáme a pak horké podáváme.
Příprava 25 minut, 1 porce 620 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat