úterý 23. srpna 2016

Ovocný dort

Upečený a vychladlý piškot podélně rozkrojíme na dvě nebo tři části a potřeme zavařeninou. Složíme do původního tvaru, povrch dortu také potřeme zavařeninou a ozdobně poklademe libovolným ovocem. Potom kolem dortu dáme ze silnějšího papíru vyrobenou manžetu tak, aby nad povrch dortu přečnívala asi 2 cm. Musíme dbát na to, aby manžeta k dortu zcela přiléhala. Na ovoce nalijeme ze sáčku připravenou želatínu a necháme ztuhnout. Manžetu opatrně odstraníme, strany dortu potřeme zavařeninou a posypeme kokosem.
Piškot – 6 vajec., lžíce pískového cukru., 6 lžíc polhrubé mouky., špetka kypřicího prášku do pečiva., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy.,
Žloutky dáme do misky a utřeme se 3 lžícemi cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbývajicí cukr a ušleháme dohusta. Přidáme ke žloutkové pěně a spolu s prosátou moukou s práškem do pečiva lehce společně promícháme. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova.

Žádné komentáře:

Okomentovat