úterý 23. srpna 2016

Piškotové tunýlky

Z plátu upečeného piškotového těsta příčně odřízneme dav pruhy široké asi 9 cm a otřeme je zavařeninou. Zbývající plát pokrájíme na tři pruhy široké asi 6 cm a potřeme je máslovým krémem. Tyto pláty spojíme a příčně je položíme (postavíme) na pruh piškotu potřeného zavařeninou. Nakonec vše přikryjeme druhým plátem těsta potřeného zavařeninou. Celý moučník pomažeme krémem a po ztuhnutí krájíme na plátky, které vypadají velmi zajímavě. Ještě výraznějšího efektu dosáhneme, když světlý piškotový plát potřeme máslovým krémem ochuceným kakaem nebo čokoládou.
Základní piškotové těsto
4 vejce., 4 lžíce horké vody., 120 g moučkového cukru., lžíce oleje., 100 g polohrubé mouky., 2 lžíce škrobové moučky., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu se zvýšenými okraji.,
Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně zamícháme prosátou mouku, škrobovou moučku a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a v předehráté troubězvolna upečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat