úterý 23. srpna 2016

Plněné košíčky

Na 16 kousků: 100 g loupaných mandlí, 6 bílků, 200 g másla, 4 balíčky vanilkového cukru, 150 g cukru, 2 lžičky strouhané pomerančové kůry, 100 g polohrubé mouky, 300 ml smetany ke šlehání, lžící instantního kakaa, lžící mletých pistácii, 2 lžíce jahodové omáčky, 400 g ovoce, pečící papír
Nejprve oloupeme a umeleme mandle. Potom ohřejeme a bílky v teplé vodní lázní. Máslo cukr a 2 balíčky vanilkového cukru utřeme do pěny. Přidáme bílky a pomerančovou kůru. Nakonec smícháme mouku s mandlemi a jemně ji vmícháme do těsta. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Z kartonu vystřihneme šablonu kruhu a obkreslíme ji na plech. Doprostřed kruhu dáme lžící těsta a rozetřeme. Stejným způsobem připravíme druhý kruh. Pečeme v silně vyhřáté troubě 12 minut. Upečené těsto ihned odebereme z plechu a na obrácené sklenici vyformujeme do tvaru košíčků. Potom necháme zcela vychladnout. Stejným způsobem zpracujeme zbylé těsto. Smetanu a zbylý vanilkový cukr vyšleháme dotuha a rozdělíme na 4 díly. Jednu porci smícháme s kakaem, druhou s mletými pistáciemi a třetí s jahodovou omáčkou. Omyjeme a oloupeme ovoce. Mango a broskve pokrájíme na proužky. Pomeranč rozebereme na dílky a nakrájíme na kousky. Košíčky dáme na talíř, naplníme je jednotlivými druhy šlehačky a obložíme ovocem.
Příprava 2 hodiny, 1 kousek 270 kcal
 

Žádné komentáře:

Okomentovat