neděle 21. srpna 2016

Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky

Pro 4 osoby: 1 kg růžičkové kapusty, 2 šalotky, 40 g másla, sůl, 175 ml zeleninového vývaru (z kostky), 100 g gorgonzoly, 150 g mascarpone, 6 lžic mléka, po 1 svazku petrželky a kopru, 600 g kuřecích prsíček, 2 lžíce slunečnicového oleje, pepř
Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme. Šalotku oloupeme, pokrájíme na kostičky a zesklovatíme na rozehřátém másle. Přidáme kapustičky, krátce osmahneme a osolíme. Přilijeme vývar a přikryté dusíme 12 minut. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a našleháme do hladkého krému s mascarpone a mlékem. Krém vmícháme do kapustiček a vaříme 3 minuty. Petrželku a kopr omyjeme, osušíme, nadrobno posekáme. Maso pokrájené na nudličky ze všech stran opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a spolu s bylinkami vmícháme do kapustiček.
Příprava 15 minut, vaření 15 minut, na osobu 660 kcal, 53 g bílkovin, 39 g tuků, 24 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat