úterý 23. srpna 2016

Rychlý „listový“ závin plněný ovocným tvarohom

170 g ztuženého tuku., 1 žloutek., sůl., 7 lžíc studené vody., 220 g hladké mouky., tuk na vymazání plechu., vejce na potření závinu.,
Náplň – 2 vejce., 500 g měkkého tvarohu., 100 g pískového cukru., 1 balíček vanilinového cukru., 1 lžíce citrónové šťávy., 300-400 g ovoce (jahod, broskví, meruněk apod.).,
Ztužený tuk nahrubo nastrouháme do mouky, přidáme žloutek, vodu, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které odložíme do chladna odpočinout. Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část těsta vyválíme, potřeme tvarohovou náplní a poklademe drobným nebo na menší kousky pokrájeným ovocem. Stočíme, okraje přitiskneme, aby náplň nevytekla, a přeneseme na tukem vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova. Upečený a vychladlý závin pocukrujeme a pokrájíme na dílky.
Náplň – Tvaroh smícháme s pískovým a vanilinovým cukrem, citronovou šťávou, žloutky a umícháme dohladka. Z bílků ušleháme pevný sníh, kterým nakonec zlehčíme umíchaný tvaroh.

Žádné komentáře:

Okomentovat