sobota 20. srpna 2016

Studená mísa ze tří druhů kanapek

Pro 10 osob si připravíme – 250 g mozzarelly., lžíci čerstvé nebo 2 lžičky sušené bazalky., 2 lžíce oleje., 10 malých rajčat., lžíci majonézy., 100 g žampionového taveného sýra., 2 svazky petrželky., 3 fíky., 10 krekrů., sáček (asi 500 g ) mražených bramborových placiček., 3 lžíce oleje., 5 plátku šunky., 5 lžic zakysané smetany., celý růžový pepř., naložený zelený pepř.,
Mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme ji s bazalkou a 2 lžicemi oleje. Rajčata omyjeme, skrojíme vršky a jadérka vydlabeme. Rajčata naplníme mozzarellou. Tavený sýr rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a naplníme sáček s hvězdicovou trubičkou. Z petrželky otrháme lístečky, fíky nakrájíme na plátky. Na krekry položíme petrželku, nastříkáme sýrový krém a ozdobíme plátky fíků. Bramborové placičky nakrájíme na trojúhelníky. Ty v pánvi na rozpáleném oleji opečeme (po každé straně asi 4 minuty). Vyjmeme je z pánve, necháme zchladnout a potom na každý položíme půl plátku šunky. Přidáme lžičku trochu zakysané smetany a ozdobíme kuličkami pepře.
Doba přípravy přibližně 45 minut., porce zhruba 1380 kJ / 330 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat