středa 24. srpna 2016

Tvarohové řezy

24 kousků – 4 vejce., 125 g cukru., vanilkový cukr., 125 g polohrubé mouky., 25 g solamylu., lžíčka kypřicího prášku.,
Náplň – 8 plátků
želatiny., 250 ml mléka., 200 g cukru., špetka soli., chemicky neošetřený citron., 4 žloutky., 250 ml smetany ke šlehání., 500 g tvarohu.,
Ozdobení – 600 ml smetany., 2 balíčky ztužovače šlehačky., jahodová zavařenina.,
Na těsto utřeme do pěny vejce se 3 – 4 lžícemi vody, cukrem a vanilkovým cukrem. Smícháme mouku, kypřicí prášek a solamyl a vše prosijeme na vaječný krém a vmícháme. Troubu předehřejeme na 200° C. Plech vymažeme a potřeme těstem. Pečeme 10 – 12 minut. Poté plech položíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Na přípravu tvarohového krému namočíme želatinu do studené vody. Z citronu ostrouháme kůru. Mléko s cukrem, solí, citronovou kůrou a žloutky za stáleho míchání přivedeme k varu a potom odložíme stranou. Želatinu vymačkáme, přimícháme do mléka a necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme dotuha. Když začne mléko se želatinou houstnut, přidáme tvaroh a šlehačku a vše promícháme. Hmotu navršíme na plát těsta a v chladničce necháme ztuhnout. Smetanu spolu se ztužovačem ušleháme dotuha. Naplníme jí cukrářský sáček a moučník ozdobíme většími kopečky. Doprostřed každého dáme trochu jahodového džemu.
Příprava asi 60 minut., pečení asi 10 – 12 minut., kousek asi 260 kcal., 7 g bílkovin., 15 g tuků., 23 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat