neděle 21. srpna 2016

Zapečená rajčata s kolínky a hráškem

Pro 4 osoby: 250 g kolínek, sůl, 8 masitých rajčat, 2 cibule, 100 g odpeckovaných černých oliv, 2 lžíce oleje, 100 g mraženého hrášku, 150 g strouhaného parmazánu, 2 lžíce sekané petrželky, pepř, 250 ml zeleninového vývaru
Kolínka uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Rajčata omyjeme, odřízneme vršky a vybereme dužinu. Cibuli oloupeme. Rajčatovou dužinu, olivy a cibuli pokrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme rajčatovou dužinu, olivy a hrášek a společně dusíme 5 minut. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Promícháme kolínka rajčata s olivami a hráškem, parmazán a petrželku. Osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných rajčat. Ry dáme do vymazané formy a přikryjeme odkrojenými vršky. Zalijeme vývarem a pečeme 20 minut.
Příprava 30 minut, vaření a zapékání 30 minut, na osobu 520 kcal, 23 g bílkovin, 21 g tuků, 56 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat