úterý 17. ledna 2017

Meruňkové koláče

těsto: 20 dkg hladké mouky, 5 dkg moučkového cukru, 6 dkg másla, 1 vejce, 5 dkg bílého jogurtu
Vanilkový krém: 300 ml mléka, 2 balení vanilkového cukru, 1 balené vanilkového pudingu, 5 dkg krupicového cukru, 20 dkg meruněk
Z mouky, cukru, másla, vejce a jogurtu zaděláme hladké těsto. Zabalíme do folie a dáme na 30 minut do lednice. 2/3 těsta potom vyválíme na kulatý plát o průměru asi 30 cm, kterým vyložíme koláčovou formu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme 15 minut při 180° C. Meruňky rozpůlíme. Z mléka, cukru, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaříme puding. Polovinu nalijeme na těsto + meruňky + puding + zbylé rozválené těsto s mřížkou. Pečeme 20 minut při 180° C.

Žádné komentáře:

Okomentovat